terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Tuesday, November 9, 2010

BAKSO, WAFFLE, TELUR KICAP



sbb dh dekat lunch hour ni... jom kiter citer pasal makan jer la... mood keje pun dh xder... so sebelum saya g jemput dina dan fikry dr skolah.. baik ku post topic pasal makan kan...





ni menu telur masak kicap... nampak cam x menarik je kan.. tapi dina, fikry dan sarah sgt suka..! kalau hadif dah besar sket nnt saya akan perkenal kan masakan ni jg kat dier.. sure dier suka juga.. hahaha ... ni menu saya paling malas la.... sbb mlm td hubby balik lambat n dier mkn kat luar jer.. so ini la masakan yg plg ringkas.. x sampai 5 minit dh siap masak n terus suap kanak2 ribina tu makan...

nak resepi gak ker...? senang je.. pecah kan 2 biji telur dlm kuali.. kalo buat mata kerbau sebijik2 lambatkan.. so saya pecah terus 2 bijik... then dah balik2 kan.. agak2 dh msk .. curah kicap ngan sos cili... then tutup api.. siap la... kalau saya ngan hubby yg nak makan.. saya gorengkan bawang besar ngan bawang putih serta cili besar sket sampai agak2 nk garing baru letak kicap... memang sedap telur masak kicap ni....sbb saya dan hubby pun suka.. x caya cuba buat





semalam saya htr dina g kumon.. tunggu dalam kereta je sbb sarah dan fikry ikut sama.. sambil tunggu sambil kunyah kerepek ubi... sampai kenyang plak tu makan.. skali fikry ngan sarah dahaga..air plak x der lam kereta...

dina dah siap kerja kumon saya pun bawa dierg g petronas.. sambil isi minyak saya pesan waffle...

saya pesan 2 keping satu marjerin + choclate, satu lagi marjerin + peanut butter... sendap nyer.. tapi sbb dh kenyang saya makan 2 je (1 keping dia potong 2 bahagian)

pun sgt sendap..!





ni plak dinner malam sabtu lepas.... beli kat pasar malam kajang... ader nasi tomato (kanak2 punya) ader pulut + sambal ikan bilis.. (bapak kanak2 punya) ader bakso yg lazat (mak kanak2 punya) dan ader juga popiah goreng + soya bean (kepunyaan semua) ..





close up sket bakso.. sgt sendap yg ini.. tpt lain belum lagi saya jumpa yg sendap macam ni...

No comments:

Post a Comment