terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Sunday, November 14, 2010

HARI GRADUASI DAN ANUGERAH CEMERLANG SK PRESINT 18


hari jumaat lepas hari graduasi dan penyampaian anugerah cemerlang sekolah dina.. .. mama kena la dtg nak bagi sokongan kat dina...

majlis buat kat dewan SM Presint 18.. ala sebelah sekolah dier je pun... so pagi tu lepas hantar sarah ngan hadif ke nursery, saya bawa fikry ke sekolah dina.. (sekolah fikry cuti jumaat tu)



lepas cikgu besar berucap, pengarah perkhidmatan korporat perbadanan putrajaya plak berucap , pastu upacara mengetuk gendang pulak sbg tanda majlis dh dirasmikan..(tatau la maner dierg pinjam gendang tu kan..)
pastu persembahan koir sekolah... tak igt nyanyi lagu aper..(rasnyer lagu malaysia oh tanah air ku) sbb masa ni saya dh x fokus sgt atas pentas .. saya fokus kat dina yg sedang beratur utk naik ke pentas...






tgk tu... saya nampak dina tercari2 famili dier... so saya lambai2 kat dia.. bila dier nampak saya dan fikry... nampak sgt dier happy tgk saya ader... (jgn risau dina mmg akan selalu ader bagi sokongan kat dina..) ada satu gambar tu muka dier tgh tersenyum puas tgk saya ader.. tapi gambar x clear sgt (sori.. mama ni mmg x der bakat dlm bidang fotografi pung..).. so x upload lar...





habis je persembahan koir, majlis graduasi pra sekolah pun bermula...satu persatu kanak2 pra sekolah di panggil naik ke pentas .. yg bagi sijil kat dina tu someone dr jabatan pendidikan.






ni pas ambil sjil.. sempat mama suruh dina berdiri kejab kat sederet basikal nak ambil gambar (agaknya utk bagi kat students gak ni). gambar ni cun sket kan...





lepas dpt sijil patut nyer kena bukak baju graduasi tu.. tapi sbb dina dpt lagi satu hadiah so cikgu dier x bagi bukak lagi...
saja mama bawa fikry ikut.. nak bagi dier rasa suasana sekolah sebenar dan galakan sket pada dier.. (jgn asek nak tgk ultraman,kapow, kapten boleh.. n macam2 lagi kat ceria tu..)





ni naik sekali lagi sbb dina dapat anugerah tunas bestari... anugerah ni kira anugerah paling cemerlang la dalam pra sekolah... masa jumpa cikgu dier 2,3 hari sebelum majlis tu.. cikgu dier bagitau dina paling ok dlm semua aspek.. pas tu dier bagi tgk report card (yg x boleh bawak balik ...>>> naper yerkk??) semua penilaian dlm pra sekolah dier dpt 4 (plg tinggi ) tapi ader jg 2,3 ketul dier dpt 3 n 2.. (budak pra xder exam yg bagi markah 100%.penilaian dier dr 1 hingga 4 jer..)






ni la hadiah tunas bestari yg dina dapat... mainan hide n seek dan juga kamus bergambar...selain tu ader sijil juga...








dina masuk persembahan juga pada hari tu.. .. nyanyi lagu bangau oh bangau...sebelum g skolah sibuk suruh mama mekapkan... (seb baik bab mekap ni mama dina x pengko sgt tangan..)






















saya x tunggu sampai majlis abis pun.. sbb saya keje... dlm 10 lebih habis je kelas dina saya pun bawak dierg balik ke opis saya... (kat opis korang menyepah plak dlm bilik mama yerk..! satu keje plak petang tu mama kene cari penyapu nak sapu sampah sarap yg korang buat...)







No comments:

Post a Comment