terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Friday, November 12, 2010

KISAH SEMALAM




Semalam saya cuti ... tujuan utama cuti sbb nak tgk konsert fikry.. tp konsert di sebelah petang, belah pagi mula igt nak g shopping (window jer.. kalau door shopping rase nyer dh hampir2 nipis wallet dan kosong baki dlm atm ku...)



di sebabkkan x berduit... (kan best kalau tiap2 minggu dpt gaji.... xderla lama sgt tempoh pokai aku ni) so pg tu saya decide nak g service kereta jer la... kereta ni pun dah lama x service... asek xder masa yg sesuai je nak g... (alasan skima.. yg benor nyer kalau g service kang pakai duit juga lagi... aku kan asek x cukup duit..hihihi..)



maka nya.. selepas htr sarah dan hadif ke nursery.. sy pun g la perodua service ctr.. bukan g sensorang yer... fikry pun ikut sama sbb pagi ni dier x ke skolah...



sampai2 kat perodua .. dah ader 3 bijik kereta menunggu... pintu perodua pun x bukak lagi..x lama dalam 5 minit pas tu dier bukak.. saya walk in jer... so kene amek nombor.. rupanyer bukan saya sorang yg walk in yg lenlain tu pun walk in... tp sbb yg serve saya tu pantas sket.. saya dapat la no 1.. (makner nyer kereta aku la kene godek2 dulu...>>>bagus gitu)



sementara tunggu kereta kena godang.. saya bawak fikry g sarap kat gerai belakang puspakom... jalan kaki jer... x der la jauh sgt gerai tu.. tp sempat la gak basah ketiak... (seb baik pakai deodoran kan.. kalau x misti ader bau tambahan)









ni la tempat saya servis kereta tu... kat kawasan industri bangi... kat putrajaya ader gak 1 servis ctr perodua.. tp tersgt la ramai org.... saya ni jenis x suka tunggu lama2 ni... saya pernah pergi sekali .. cam biasa walk in gak lar.. sbb saya mmg x suka set appointment... datang2 dh la ramai org yg tgh tunggu... tanyer utk walk in bila boleh dpt turn dier kata penuh hari tu... kalau nak buat apointment plak.. lg seminggu lagi baru ader kosong... fuhh... !!! makanyer sbb itu la dulu kini dan selama2 nya (selama pakai kereta perodua larr..) saya akan servis kat bangi tu...


disebabkan kereta saya yg pertama diservis maka nya pukul 10.15 dah siap...jadi dalam pikiran harus la menumpukan pada tempat lawatan seterusnya pada pagi tu kan...


opppsss... bil nyer berapa ....?sedang saya kusyuk kusyik mengadap laptop berwifi saner sini .. skali servis asst. panggil saya......rupayer2 absorber kereta belah belakang sudah bocor... dier tanyer nak tukar x...? saya tanyer kalau x tukar jadik aper... (aku ni rupa absorber pun tatau... apetah lagi fungsi...huhuu) dier kata nanti tayar rosak n bergegar ke ntah aper la yg dier geybang.. saya angguk je la sbb misti la kesan x baik yg dier bagitau kan.. so saya tanyer berapa harga... saya dgr dier kata RM92... dan upah RM15....dalam hati saya kata oooo murah jer rupanyer... memandangkan gaji bulan november masuk awal (kelmarin) so saya pun kata oklah.. boleh tukar... hahahaha... skali dpt bil korang tau berapa..? RM345... sbb absorber tu adalah RM192... adoooiii... parah la mak bulan ni lagi.....


maka dgn hati yg kurang gumbira saya pun plan agenda seterusnya... nak gi urut ke nak g cuci rambut ..? last2 rasa lagi berpekdah kalau g cuci rambut sbb .... ??


sbb murah sket dr urut.... (tgk... masih ader hati nak habis kan duit kan... igt sket woii.. skolah anak bulan ni.. bil kredit kad lagi... semua tu x bayar lagi..!)


mula saya menuju ke satu salun (terlupa nama..tp sebelah kedai mamak ali bistro). slaun tu saya pernah cuci rambut.. best sgt dier menguli2 dan menggaru2 serta mengurut2 kepala saya... tapi masa saya lalu tu kedai tutup.. saya igtkan kedai dah lingkup... biasa la kan .. kedai kat area ni patah tumbuh hilang berganti... so 2nd option, saya pergi ke satu salun yg x kurang best gak... Suria Embun...






Suria Embun ni .. konsep dier ala2 bali... (rasenyer la .. saya ni bukan tau sgt konsep2 ni... ) tapi
tengok tu.. di sepanjang tangga ader hiasan bunga-bungaan... pas tu.. melangkah je masuk ke kawasan jajahan dier .. semerbak bau wangian aromaterapi...







x sempat baca aper ader pada banner bertiga serangkai tu...






ni rupa belah dalam salun tu... in real rasanyer lagi cun lar... tukang cuci rambut saya kata sekarang ni dierg kekurangan staff so saper yg ketiadaan kerja dan nak kerja part time sila la yer datang melawat salun ni..


pandangan dari tingkat atas..






ni makan tghari saya... naper nasik ayam kan..? bukan nasik campur ker... sbb saya siap cuci rambut dalam 11.30 am... lauk utk nasik campur x byk pilihan.. so boleh lah layan nasik ayam ni.... (tp x sempat makan pun sbb dh bergegas nak amek dina kat sekolah dan htr fikry ke dewan presint 16)

No comments:

Post a Comment