terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Thursday, November 25, 2010

REBORN - FOOT REFLEXOLOGY







jumaat minggu lepas time rehat tengahari saya plan nak pergi sogo atau paling2 pun ke jusco equin park..lama betul dh saya x melawat kedua2 tempat ni... (ye sgt la tu kan... jusco memang dah lama... tapi sogo baru bulan lepas saya ke sana...). sogo mmg tempat peberet saya sejak zaman universiti lagi.... walaupun banyak shopping complex yg wujud ..tp sogo tetap menjadi pojaan hatiku....jusco plak saya berkenalan rapat sejak saya dok umah adik saya kat setapak... so shopping paling dekat adalah jusco wangsa maju..



tapi saya x jadi pergi kedua2 tempat tu... sbb mata terasa mengantuk... (saya x berani bawa kereta kalau mata ngantuk sbb saya pernah tertido masa memandu n terbabas..nyaris x terbalik kereta...)


tapi sbb niat hati tu dah tersemat nak g shopping saya pergi juga la ke alamanda....mula2 g parkson... tgk2 baju lebih kurang...takder yg memenuhi citarasa saya pun (yg ada plak sendat mendat memandangkan saya sudah membesar bagai johan.... ) pastu masuk plak nichi.. ader yg berkenan.. tp malas plak nak tunggu turn masuk ftting room... last2 saya g mana tau...


*
*
*
*



*



*




saya pergi sini laaa.... pergi urut kaki... pandai je kan cari peluang ngabis kan duit....tapi bagus gak kan sbb habiskan duit utk kesihatan...






chinesse lady ni (pakai ala2 koboi) adalah boss di situ.. dier yg entertain saya mula2 masuk ... mula saya nak amek reflexology jer... tapi ader plak pakej happy hour... dr jam 10 - 3 ptg ...RM98 utk body and kaki... saya konsider murah la.. sbb saya pernah urut kat satu salun badan jer dah RM88... tp ader gak salun yg bg RM60 per body massage.... disebabkan pakej utk body dan kaki tu 2 jam.. dier bagi saya saya buat asing2.. makna nya kalau saya buat kaki hari ni.. next time datang saya buat body plak...






dah siap2 bagitau nak pakej apa.. dier bawak saya ke sini.... bawah tu ader tempat rendam kaki...





haaa.. ni lah tempat rendam kaki... dalam bijik2 yg cam baja tumbuh2an jer... dier suruh saya tenggelam kan kaki dalam bijik2 yg saya terlupa nak tanyer apa nama nyer nih..








bila kaki dah tenggelam dier masukkan masukkan plak air yg panas dalam bijik2 tu sampai ala2 tenggelam bijik2 tu... (pls ignore kaki ku yg ala2 bunting padi tu... hihihi)







kemudian pas 5 minit rendam kaki dier bawa saya masuk kat dalam ni... tempat urut kaki... (tempat rendam tu kalau dlm gambar ni kat belah kanan sekali tu...) dalam ni ader la dalam 7 atau lapan kerusi..dier bagi saya duduk hujung sekali...

masa kat dalam ni.. nyonya koboi datang semula kat saya suruh saya amek pakej yg ader bekam...dan urut kaki dan badan... RM108 jer.. dier kata tujuan bekam utk keluar kan angin .. tp bila tgk kekdah dier yg guna api untuk bekam terus saya tak mau... penakutkan saya ni kannn...








yg urut saya ni pompuan cina .. dier kata dier datang dari beijing... cakap melayu boleh sket2 ... cakap oang putih haram tatau..saya nak borak.. tapi sbb saya x paham die cakap pelat sgt2.. so lepas tu saya dok diam la... (sebelah kaki yg dibungkus ngan tuala tu dier dah sapu minyak angin.. pas tu dier balut ngan tuala... dier mulakan urut ngan kaki sebelah kiri...) dia kata perut saya banyak angin... ye lah kot sebab saya datang situ td belum amek lunch lagi...



disebabkan saya dok diam x buat apa2...last2 saya tertido.. sedar2.. dier dah siap urut kaki kanan saya... dan picit2 peha...
patutnya lepas urut kaki dier kena ketuk2 bahu saya sbb lenguh dah baring..tapi disebabkan keadaan saya yang tak mengizinkan, dia x buat kat saya.. syok je tgk org lain kene ketuk2 n urut bahu...








1 comment:

  1. kat sini memang best.. selesa kot. terasa gak urutan dia..pernah gak gi yang kat bangi. memang murah sikit. tapi tak best..

    ReplyDelete