terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Friday, November 26, 2010

SAYA WARDED 23 - 24 NOV 2010 @ AN-NUR SPECIALIST HOSPITAL

23 nov malam..darah x berenti2 keluar... mula saya nak tunggu esok pagi je baru pergi klinik.. tapi sbb saya tengok muka dah sangat pucat...orang lain semua tido tapi saya x dapat tido sbb sgt risau... saya last2 pukul 1 pagi saya kejut hubby minta hantar ke klinik ... at least kat saner ader org tgk and tau nak buat apa kalau jadi aper2 kat saya...




1.30 pagi saya sampai kat hospital pakar an-nur... masa tu mmg xder orang pun.. doktor pun tgh tgk saluran ceria...cerita apa ntah saya x fokus sgt...



lepas doktor cek n keluar kan apa yang patut saya pun masuk wad.. saya dapat wad 4 katil .. yg 2 katil ader tapi kene share ngan budak 8 tahun... (saya x nak bilik tu sbb saya takut budak tu meragam nanti saya x dapat tido..) bilik single bed plak dah penuh.. tapi saya juz request kot2 pagi esok ada orang klr.. (tp sampai kesudah saya dok bilik 4 katil yg sempit tu..)



dah masuk wad ingat mata boleh tido... tapi tetap x boleh.. darah dah x banyak keluar tapi perut sakit merengat2...



6.30 pagi (24 nov) doktor panggil saya turun ke labour room.. ... disebabkan saya x tido sgt malam tu..so lepas doktor jab ubat tido.. rasa nyer lepas 2,3 minit saya dah tido...tido plak tu dengan nyenyak nyer.... (tatau la ader dengkuran ke tak yerkk...heheheh) saya x sedar apa2 sepajang procedure tu...


10.30 pagi saya sedar dah dok atas katil saya dah... sebelum tu masa budak2 nurse angkat saya atas katil saya terjaga kejab... saya tanyer dier..kat maner ni.. cam bilik saya jer.. dier kata dah siap kak.. pas tu saya sambung tido ....







saya amek dr khamsiah... gambar ni saya amek time dah lepas semua procedure... sgt boring hokay.. duduk .. baring tgk tb... dah la laptop vaio hubby ni x boleh detect modem maxis yg saya bawa...



tangan yg berbintik2 hitam tu adalah parut ciken pox yg x hilang2 .. umur nyer dah 2 tahun ... tensen jer.. sebelum ni.. kulit saya xder parut pun... (melain kan parut jerawat kat muka...)






keluar darah kat tiub drip water... sbb saya dok x diam... kejab g toilet.. kejab kemas bag.... tupun dah senget benget.... rupa2nyer dier dah nak tercabut...







tgk tu.. x sampai tengahari tube drip water saya dah tercabut... ngalahkan bebudak kan...







ni menu makan tengah ari saya .. ayam tu saya x igat dier tulis masak apa.. (masak kicap kot... ) nurse datang minta saya pilih menu untuk pagi tgari petang n lunch... sbb dier datang tu dalam pukul 3 pagi cam tu.. n saya pun malas nak pikir byk2 saya main tick je yg saya nampak


pagi ader nasik goreng (yg dieja as fired rice ... hehe) and roti + jem + mentega (saya pilih roti n milo)

tengahari stim rice /rice porridge + ayam seperti di atas + buah + sayur + telur masin

petang ader kuih kaswi + milo

malam stim rice/rice pporridge + paprik ayam + epal + sayur... (makan malam saya dina n sarah yg makan .. saya dh x selera nak makan.. sbb dah x sabau nak balik umah n tido atas katil sendiri..)








ni katil saya...semak kan...





tv, almari.. kerusi menunggu.. (beg hitam tu saya punyer... heheh)








ni my personal view... in term of service n layanan saya suka kat sini... doctor baik....each time datang kat kita dier salam ngan kita...nurse pun baik juga la...
tapi dari segi facilities dalam bilik... i personally would prefer hospital putrajaya lagi rasa nya... walau bilik share 4 org ... tapi lebih luas dan selesa.... bilik air pun besar ....
tambah2 as a gov servant kelayakan saya adalah utk bilik 2 atau 1 org( tertakluk pada kekosongan) sgt selesa .. sbb bila saya melawat kawan saya yg bersalin kat bilik 2 katil.. alahai.. sempitnya...dari segi bayaran plak... of coz la lagi murah hospital kerajaan.. sbb saya kene bayar RM8 je utk bilik 2 katil tu...
ini saya banding dengan hospital putrajaya lah yerk..kalau hospital jengka xder kelas2 ni.. duduk la kat katil berderet dalam wad tu... (saya pernah masuk 2 kali.. pertama sbb denggi, kedua sbb sarah kene fototerapi.. dier jaundicelepas lahir) sgt la x best.....

semua sekali saya kene RM1,260.85 .. heheh.. dah sama dengan pakej bersalin kan...dapat MC 14 hari.. syokk kannn...
pas ni kalau saya kene warded lagi pas ni saya akan amek full paying petient (FPP) scheme yg ditawarkan oleh hospital putrajaya la..... wad dier wad executive kat tingkat 5 ... saya rasa saya lebih selesa dgn hospital putrajaya... (kalau hubby baca ni misti dier gelakkan saya sbb x nak dgr cakap dier...dier mmg suruh saya amek FPP je sbb dekat ngan umah katanyer... ) tp boleh ke saya import doktor khamsiah tu utk rawat saya kat hosp putrajaya ... hehehe nengada kannn..

No comments:

Post a Comment