terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Monday, November 15, 2010

SEMALAM PUNYA KISAH...


pagi semalam saya plan nak g sogo sebenar nyer sebab ader warehouse clearance kat tingkat 7. tp ader org sms nak dtg umah sbb nak beli safety gate (sekarang saya tgh jual byk barang kanak2 yg dah macam x guna.. stroller, carseat, playmat, boaster seat >>> agak2 nak guna esok beli la sml.. then x guna jual balik kan...mmg pembaziran..!)


sbb org tu nak datang pukul 11, x jadik la saya g sogo... so lepak2 kat umah.. main2 ngan kanak2 sampai tertido2...(kanak2 tetap gak segar bugar matanyer...)


pukul 1 hubby balik....(pg smlm dier main golf kat bkt unggul>>> jgn tanyer saya bkt unggul tu kat maner sbb walau dh berapa kali dier bagitau kat maner.. saya tetap lufer.. sbb itu bukan lokasi membeli belah yerk... itu tempat orang menebas.... )


nampak je hubby terus saya tanyer.. "abg dh makan" >>> sebenarnyer saya tanyer ada makna ... sbb nak ajak dier makan kat luar.. dah dekat 2 minggu dapur kat umah tu x berasap... pemalas btl la mak kanak2 ni...(baru igt.. sampai hari ni saya belum tanyer dier penat ke tak... wakakahahkahakha...)


seb baik dier pun blm makan... so tgahri tu we all keluar.. plan nak g ikea... (dr ptg sabtu lagi dier ajak saya ke ikea.. tp sbb mood saya x baik ari sabtu tu... so sabtu beli makan malam in pasar malam kajang jer)


sampai kat ikea.. bersusun2 kereta nak masuk dalam.. sampai 2,3 bijik kereta sebelum kereta kiterg.. parking ikea pun tutup.. hampehhh...


so kiterg mengalihkan kompas ke kota damansara plak... memandangkan saya mengidam nak makan nasi ayam kampung... seb baik kedai bukak lagi ... ayam kampung goreng dier sgt sedap... lemak cili api ayam manis sket .. (kedai org kelantan kot...)..


disebabkan sana sini jalan jem.. so kiterg balik putrajaya je lah...


malam kiterg g alamanda.... plan nak makan n beli sket2 brg umah yg dh habis.


makan kat RASA alamanda je... sbb saya nak makan cendol durian n waffle.. dina makan chiken chop share ngan fikry ngan sarah... hubby makan kuewtiaw goreng. pas tu air minum laici kang ngan sirap bandung cincau...

semua gambar2 tidak diambil (sbb malas nak klr camera)



hubby masuk carrefour nak beli barang... saya tunggu kat luar... tapi disebabkan budak2 ni dok x diam saya bawak dierg main kat kuda ni....





laaaa... sarah takut rupanya kat kdua nih.... (sarah ni semua menda dier takut).. padahal dier yang beria2 nak main kuda ni... bila angkat mula la sesak je muka dier...




tgk ni menangis2...sbb takut naik kuda tu... untuk makluman... sarah pakai tight merah yg saya beli ari jumaat tu yerrr...


haaa.. tgk dina.. steady jer dok atas kuda... cam org dulu2 naik vespa jer....




haaa... fikry pun seronok dapat naik kuda ni.. walau pun x bergerak kan.... ??! nak naik kuda ni kena ader duit sen RM2.. mama maner la ader duit sen byk tu... nanti kalau nak naik kuda ni kiter korek tabung dulu sebelum datang yerrr..
















No comments:

Post a Comment