terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Tuesday, November 30, 2010

SHOPPING SHOPPING SHOPPING

isnin lepas... (byk nyer kisah saya ari isnin lepas kan... ?entry pasal netbook dan kejadian tayar pancit pun hari isni jugak....) saya cuti... mmg tujuan utama cuti adalah untuk SHOPPING...! kuikuikui


tempat tujuan saya semestinya jalan tar dan sogo...sbb saya nak cari baju untuk dipakai masa kenduri kawen adik saya nanti... tema umah pompuan nanti is hijau and tema umah lelaki plak purple (bukan xder dua2 warna tu dalam koleksi saya.. tapi ngada2 je nak beli baju baru lagi...)


jom tgk apa saya dah beli....






kain purple ni yg kiri skali saya beli kat bazar area jalan tar. harganya RM50 sepasang... yg corak ala2 songkek tu plak beli kat gulatis.. harganya RM35 sepasang....





ni plak saya beli kat satu kedai kecik dekat dengan SSF jalan tar... nama kedai tu lesung creation kalau x silap.. kedai dier mmg jual baju kain lace cam ni yg dah ready made.... harga sangat reasonable... kalau kebaya... fuhhh!!! sgt cung...! (tapi saya x muat la plak sebab kebanyakan nya saiz S). katanya kain2 lace ni semua diambil dari indonesia.... harga yang kat atas tu RM130 sepasang..... ok kan...?



haaa... yg kat atas ni lagi berbaloi saya beli sbb harga nya cuma RM80 sepasang jer..tapi yg ni clearance item dan kebetulan mmg ada saiz saya.... dok kat situ lama2.. rasa cam nak beli semua yg ada kat situ.. (tamak kan.. ntah nak buat apa ngan baju kain lace byk2.. bukan boleh bawak opis...)





pas tu beli tudung plak... yg hijau ngan cekelat tu harga nya RM15 sehelai.kalau amek 2 helai dier bagi RM25. yg shawl kristal tu plak harga nya RM10 selai...





eh... tetiba ader hadif plak... ni bukan barang belian yerkkk... tapi nak tunjukkanbaju yg kat bawah ni yang dipakai oleh tuan nya malam tu jugak......





ni beli kat sogo brand paddington bear.. (ntah betul ke x spelling nya..).. harga murah je ni.. RM10.90....





pas tu beli plak seluar jeans cap polo untuk dina dan fikry... harga dalam RM69 (harga after less 50%). untuk sarah x beli pun.. bila balik dier tanyer... sarah punya maner... heheh nanti mama g lagi lain kali mama beli yer sarah...






ini baju untuk anak teruna saya yer... bukan untuk anak dara saya... hihihi... cute je tgk kaler ni.. so saya beli kat fikry .. cap polo juga ni... harga after less 50% adalah RM49 -RM59







yg ni hadif punya.. beli kat sogo gak... harga serius saya dah lupa.. mgkin dalam RM30 ++ juga untuk kedua2 ni...






last but not least... saya beli ini juga ke hadif.. saya dah lama berangan nak beli walker cap bean ni kat hadif.. sejak dier lam perut lagi... .. stok yang saya nak ni selalu on and off kat sogo.. masa saya pergi hari tu kebetulan ader stok yang saya nak... so saya juz grab jer.... harga asal RM249.90 tapi ader less 20% kalau x silap.. (pun saya dah lupa harga ... mgkin RM219 atau RM209...)
sekian la saja episod saya menghabiskan duit...








No comments:

Post a Comment