terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Sunday, November 28, 2010

TAYAR PLAK PANCIT !

lepas amek dina dari kelas kumon ari isnin tu saya g petrol station nk isi minyak...skali pump attendant datang kat saya bagitau .. tayar saya sudah pancit daa... saya kata ke dia .. alamak camner ni saya tatau nak tukar tayar.. dia kata.. xper.. saya boleh buat.. (lega rasa hati kan...)


maka dengan diiringi keempat2 kanak2 ni.. kami pun menuju ke satu sudut ... tunggu la mat bangla tu tukar tayar kereta.. budak2 ni kan main seronok lagi.. ye lar.. biasa mama bagi main dalam umah jer... tapi petang tu dapat mainkat luar umah.. yg risau nyer saya la... sebab banyak kereta kat petrol station presint 16 tu...



dah siap saya bagi dier upah seploh hengget... (cukup ke tak tatau la.. kalau kurang misti dier kata kedenkut punya mak cik..!hihihi...)



disebabkan saya dh boring dok berkurung kat umah ..... ari jumaat tu saya pun g la kat kedai tayar kat presint 16 tu.. konon nak tampal tayar... apek kat kedai tayar tanyer saya.. tayar pancit ka..? saya kata x... tayar bocor.... (kompiden jer tau..!>>>sbb sepemahaman aku ni..kalau pancit.. ubatnyer pam ajer bagi tayar kembong semula..kalau bocor kena tampal.. aku datang ni sbb nak tampal.. semalam try pam dah tapi tak kembong2 tayar...) apek kata.. yalah.. sama la tu pancit.. (ye ke korang....???pancit ngan bocor tu sama... hahahah.. aku tak pernah tau menau pun term2 tayar ni.. sbb selama ni apa2 hal.. aku suruh hubby je yg uruskan... sbb kalau suruh dier.. jimat la duit saya.. hahahhahha..)









tapi gambar ni bukan kat kedai apek tu.. sbb dier kata bocoran nyer besar sekali .. tak boleh tampal... kena tukar tayar.. tapi kedai dier xder stok... dier suruh saya pergi presint 14... ....tapi saya pergi kajang.. jauh sket kan perjalanan.....


saya pergi tukar tayar kat jalan cheras kajang.. hihihihi.. (cam x waras je kan.. ader yg dekat .. tapi nak gak cari yang jauh..)







ok dah siap... kejab jer rupanya... sebijik tayar harga nya RM180 cap continental.. (cap ni je yg paling murah ader kat kedai katanya bila saya kata saya nak tayar paling murah..) lepas nego dapat la RM170... mmg langsai la gaji saya bulan nih...

No comments:

Post a Comment