terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Thursday, December 23, 2010

CERMIN MATA BARU

walau pun saya berjarang berkaca mata tapi sebenar nya saya ni pakai cermin mata.. power tinggi jugak la.. belah kanan 650 dan belah kiri 600...


saya start pakai cermin mata dari darjah 4 lagi... tapi masa darjah 3 saya dah rasa apsal la mata saya ni selalu tak nampak tulisan kat papan hitam (hijau actually) terutama bila saya duduk kat belakang.... dan bila saya naik darjah 4 adalah sorang uztaz yang cadangkan saya buat pemeriksaan mata.. dan saya pun bagitau la parents saya....


pegi cek mata masa tu bukan calang2 tempat... duduk kat jengka jer.. tapi p cek mata kat kompleks teruntum kuantan.. (glemer la kompleks teruntum masa tu wooo...)jarak perjalanan adalah 2 jam lebih dr jengka nak ke kuantan tu... skali nyonya yang cek mata ... "ayoo.. manyak tinggi wooo power mata dier.. sudah 350..." ayah saya x percaya .. pergi plak bawak kat kedai lagi satu.... apek plak kata... "mmg tinggi woooo... sudah 350 ...nanti kalau dah tua... pokpekpokpek... lagi tinggi wooo" hihihi.. last2 ayah saya buat la juga spek .. (boleh siap lam masa beberapa jam je masa tu...x macam sekarang kene tunggu berhari2 sebab nak amek stok tempat lain la... aper la.. bla bla bla la...)



mula2 pakai spek.. malu nak tayang kat org.. sebab nyer rasa macam org bijak pandai je.. kecik2 dah pakai spek.. padahal budak2 sekarang... belum skolah tadika pun dah ader yang pakai spek kan...??? asek la simpan dalam beg sekolah... bila cikgu suruh pakai baru la terhegeh2 keluar kan dari beg...(agaknyer sebab tu la sampai sekarang saya tak suka berspek mata...)






ini spek mata saya yang terbaru... cap guess .. saya beli kat menara optometry alamanda... (kedai ni mahal sket saya rasa...dulu saya dah janji diri sendiri tak nak beli lagi barang kat sini.. tapi sbb saya sudah jatuh chenta sama ini spek.. maka saya terpaksa lupa kan janji palsu saya tu...huhuhu) harga adalah dalam RM400+++...tapi saya beli frame dulu masa tu sbb cermin mata yang lama pun ader lagi... tapi faktor paling penting sebab duit dah tak der nak letak cermin... hihihihi... tatau la kenapa saya sangat suka ngan warna ni... tetambah dgn brand ni... dulu dalam tahun 2007 saya pernah ader juga spek kaler merah ni.. siap dgn cermin kaler merah....cap esprit... heheh.. tapi dah patah dikerjakan oleh fikry masa saya ke'demam'an....tak larat sangat saya biarkan je dierg nak buat apa lam umah.. sampai terpatah spek saya rupa nyer...


cermin nya baru saya buat bulan lepas... (tapi baru dapat minggu lepas... -dierg pos).... cermin saya tempah dari ZS Optometry .. ini adalah syarikat bumiputra yang selalu datang berniaga dari opis ke opis kerajaan.... dan sudah tentu harga nya lebih murah berbanding kedai kan... cermin dier yang paling nipis ni saya dapat RM300 (sila jgn bagitau owner saya dapat harga ini kalau korang nak tempah dengan dier...nanti saya x dapat lagi harga ni... hihihi)




ini adalah cermin mata saya yang ntah ke berapa dah... mungkin ke20??? saya pun tak pasti .. yang pasti mmg banyak.. sebab pakai 2,3 tahun ... ader tu 6 bulan jer dah patah... kalau x anak saya yang buat .. tentu sekali la kaki dan tangan saya ni yang punya kerja...
cermin mata ni kan... cam besar plak ngan raangka muka saya.. jadik nya bila pakai dengan tudung bawal cam kembang semacam je kat bagian sisi muka.... mungkin better kalau saya pakai dengan tudung syria...
kalau u all nak tempah ngan ZS Optometry ni boleh kontek dier kat no ni... (03-3392 4121 - salwani/zaidi) .. dia ada jual frame .. tempahan cermin dan sunglasses juga....(iklan free je korang dapat.. nanti bagi lebih diskaun yerk..)

No comments:

Post a Comment