terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Tuesday, December 28, 2010

NASI GORENG KERABU DAN NASI GORENG CINA



ini adalah dinner saya ari khamis minggu lepas... (baru terhegeh2 nak buat entry kan... slow betul tuan blog ni...) ..



sebab skrg hubby asek balik lambat je dari opis.. so saya volunteer hantar dina ke kelas KUMON... biasa nyer dina je naik ke kelas.. saya ngan 3 org kanak2 ni tunggu dalamkereta jer.. kalau semua naik .. tau2 jer la... huru hara saya nak menjaga 3 org ni.. so semua kena pool dalam kereta jer... kadang sambil tunggu tu saya bagi hadif makan bubur nasik.. kadang2 main2 ngan hadif .. (sarah ngan ayie biasanya dahleka tgk vcd... )
kalau mood hadif baik dapat la saya surfing sana sini...


masa tgh tunggu dina hubby tanyer nak makan aper.. saya kata ikut la dier nak beli apa pun.. saya makan jer... (kan ke hobby saya ni makan...heheh) so masa dah sampai umah tu makanan dah siap2 ader....



hubby beli untuk saya nasi goreng kerabu... ...(masih ingat lagi hubby nasi goreng pilihan saya sejak dari zaman berdating dulu... heheh... ) dan kanak2 ni punya nasik goreng cina.....



nasik goreng kerabu ni dierg masukkan bahan2 macam kacang panjang , kobis timun, daun kesum, serai, daun kantan yang diris nipis... (ada tu saya jumpa mereka masukkan taugeh) dan ayam serta daging.... (tapi biasa dierg leytak salah satu jer.. jimat kos kot).. rupa nasik nyer seperti gambar kat atas tu... hubby minta extra pedas tu sbb dier tau saya suka pedas...








hubby beli juga tomyam... sedap juga.. (kan saya dah kata... saya ni food lover...heheh)






ni nasik goreng cina... gambar blur sket... nasi goreng ni putih jer dan tak pedas.. sebab tu orang panggil nasik goreng cina kot... dalam nasik ni biasa org letak sayur campur cam carrot,kacang peas dan jagung... pastu telur dan ayam....nasi ni biasa saya beli ke anak2 jer... saya tak pernah pilih menu nasi goreng cina ni..



beli kat mana semua ni..? rasanyer hubby beli kat Nasi Ulam Ida.. tu peberet restoran dier.. nasi hubby takder dalam ni.. sebab belum sempat saya snap dier dah makan awal2....saya pun tak perasan aper jenis nasi goreng dier makan....

No comments:

Post a Comment