terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Saturday, December 18, 2010

NASI KUKUS DAN BURGER KAMPUNG @ NASI ULAM IDA




malam ni hubby ader program kat umah pptd... so cam biasa lar... mak kanak2 yang pemalas ni.. beli jer dinner...



malam ni dinner saya beli kat Restoran Nasi Ulam Ida, Presint 14... nasi kukus kat nasik ulam ida ni boleh tahan gak rasa dier... dan sangat sesuai kalau bagi yang tak suka tunggu lama2... sebab nasik dan lauk ayam dah sedia ada... atau kene tungu ayam masak dalam 5 minit...



biasa dalam nasi kukus tu diarang akan letak ayam goreng rempah, ulam timun, kuah yg saya tatau jenis masakan.. (cam kari tapi warna hitam.. ada dua jenis kuah... ) dan sambal belacan...harga dia jual RM5.50. tapi sebab untuk kanak2 makan... saya x amek kuah n sambal tu.. so dierg deduct 50 sen....(jer..)







saya kononnyer tak nak makan.. sebab terasa kenyang lagi makan nasi beriani kat Restoran Insaf Jalan Tar tengahari tadi... tapi tetiba terpandang plak ader gerai burger kat dalam Restoran Nasi Ulam Ida ni... biasa saya lalu jer.. tapi x lar meneliti pemende yang dijual.. saya ingat jualnasik ayam ke..keropok lekor ker.. dah nampak burger harus la nak makan burger plak kan... so order plak burger daging spesel... huhuhu.. camner la saya ni nak diet kan... dugaan sekecit ni pun x mampu nak lawan....

No comments:

Post a Comment