terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Sunday, January 16, 2011

JALAN2 KE SOGO - 2 JANUARI 2011

entry ni patut nya dah 2 minggu lepas released.... tapi due to ke bz an tuan blog... malam ni baru ader masa nak masukkan...



2 januari (ahad) kami ke sogo.. tujuan nyer nak beli peralatan dan beg sekolah kanak2 bertiga ni...yang utama nya dina lar.. sebab dier nak masuk darjah 1... saya pergi sebelum tu ke sogo saya tengok kat sogo banyak pilihan...



kali ni pergi tak yah pujuk hubby beria.. sebab 1 hb tu dier dah rosakkan plan saya nak celebrate his birthday..so ahad tu pagi2 dah ajak kitarang ke sogo... (suka saya..!)



sampai je terus kami ke tingkat 5... (punya la awal kiterang sampai... belum pukl sepuluh.. SOGO tentu la belum buka lagi.. seb baik dalam 5 minit tunggu... SOGO buka...)


disebabkan orang tak ramai..maka senang lakami nakpilih barang... dah siap2 bayar semua... kanak2 ni dah lapar..padahal pagi tu makan roti canai hubby beli...





malas nak keluar dari sogo cari tempat makan.. at last kami makan kat food court dier je... banyak gak pilihan gerai ....tapi disebabkan baru sebelah lebih... ader setengah food yang baru dierg nak angkat ke kaunter....



kami pilih meja kat tepi air terjun...budak2 ni seronokla... sebab kat lam kolam tu ader fish.. (tatau nama aper ikan yang kaler oren tu..)





ni baju yang dina pakai kat gambar atas tu... baru nak rasmikan... beli rasanya awal tahun lepas...






ni plak baju yang sarah pakai kat atas tu.. beli tahun lepas ke tahun sebelum tu... baru nak rasmi kan.. seb baik muat lagi... kalau tak...kene la beranak pompuan lagi sorang.. :) ....tak pun kena let go kat orang la..





ni baju fikry dalam gambar bawah tu...pun baru nak rasmi kan... beli tahun lepas gak ni...masa sale... ada satu bekas lagi baju2 yang belum di pakai... ader tu mungkin dah tak muat...





teka..apa yang di lekakan oleh diarang ni... misti la tengok fish yang kaler oren tu...:)




lepas makan nak redeem untuk parking la.. sebab hubby beli barang2 sekolah budak ni tadi dalam RM300++ juga.. so dalam la 2 jam free parking... tapi sebelum tu singgah2 la kat kaunter perfume....



baru perasan.. kaunter perfume coach dah bukak kat SOGO...







sarah mula boring tunggu abah yang lama sangat buat sessi testing ... masa ni kat kaunter ralph lauren...







ni hasil belian untuk dina...kali ni dina tak nak beg barbie dah.. sebab dier daha der dua bag barbie... satu yang jenis biasa (beli masa umur 4 tahun sebab nak masuk preskul) dan satu jenis trolly (beli umur 5 tahun). masa pra sekolah kat presint 18 dina gilir2 je dua bag ni... sebab tu la ingat masuk darjah 1 ni nak beli kan bag baru ke dia...beg tu kaler purple sebab mama yang pilih...:)



selain tu ader botol air barbie... lunch box barbie .. coin purse dora... pembalut buku.. alat tulis...






ni plak fikry punya... takplan pun nak belikan untuk dia.. tapi bila sampai sana.. hubby plak beria nak belikan ... mama tak kisah sebab bukan mama yang bayar..belikan juga tumble dan luch box serta wallet toy strory... wallet tu takpayah pun sebab sekolah fikry bukan ader kantin...masih lagi preskul kat laman cerdik...:)




sarah minat mickey mouse...plan nak belikan beg ajerke dier... tapi dengan lunch box dan beg duit dora dier pow abah dier.... last2 beg tu buat pakai dalam umah jer.. sebab sekarang dierang tak ker nursery sebab mak dan apak saya ader kat umah tunggu dierg...:)

1 comment:

  1. rindu nak pi cuci2 mata kat sogo..tunggu balik cuti2 msia nanti baru boleh pi sana :-)

    ReplyDelete