terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Sunday, February 6, 2011

2 WEEKS CHALLENGE KELLOGG'S DAN LICITHIN DE BELLA



saya beli ni malam selasa lepas.. untuk dimakan sebagai breakfast dan dinner...so far saya tak pernah tinggal lagi breakfast dan dinner dengan cornflakes ni... arahan kata kena makan dengan low fat milk.. tapi saya dah campur ngan susu coklat... hehhe ... jemu lakan nak makan menda yang sama jer..kene la ader kepelbagaian....



katanya dalam 2 minggu anda akan rasa lebih sihat... dan langsing.. (saya tambah sendiri... wakakaka)



arahan pemakanan senang jer..pagi sarapan ngan cornflakes ni.. malam dinner dengan cornflakes ni... dengan susu rendah lemak... lunch makan seperti biasa tapi amek makanan yang sihat la.. low fat... low kolestrol... kalau lapo lagi pas tu boleh amek buah atau sayur2.... senang jer kan... tapi saya banyak gak kantyoi.. biasanyer malam la... sebab kadang pas makan cornflakes ni saya termakan gak sesuap 2 nasik.. makan gak seketul ayam ... hehehe... pastu in between ... makan gak goreng pisang...biskut roti dan sebaginya... pendek kata...saya kurang berjaya menyahut cabaran ni...





disebabkan sekarang saya sangat desperate nak kurus .. saya beli ni plak.... lichitin de bella... ader la sorg dealer dari seri kembangan yang datang umah scan komposisi badan....banyak nyer lelemak saya.. dan usia saya pulak dah macam sorang nenek...!


licithin ni ader 2 kotak.. satu enzim stu lagi fiber.. enzim makan before breakfast dan dinner... fiber plak makan sebelum tido...


perubahan badan saya tatau lagi tunggu after 10 days nanti dealer tu datang timbang dan tgk semula komposisi...


tapi basicly lepas makan enzim ni.. memangkurang la rasa lapar... tapi kadang tak lapar pun tetiba jer fikiran teringat nak makan biskut... makan juga saya ni.. ader kah itu nama nyer nafsu makan yg tak terkontrol..? tengahari semalam lapar sangat jalan2 kat zoo siap cakap kat hubby lag.. pasni kita pegi cari nasik la.. lapar lar... pendek kata.. xder la terkontrol beria sangat tekak saya ni..masih boleh makan...fiber plak untuk buang segalan toksin dan buangan dalam badan pada keesokan hari...


minum air memang banyak la... saya pasti kan saya minum antara 8-10 botol miniral 500ml tu... sebab katanya kena minum air banyak kalau nak cepat kurus dan cepat turun berat badn...harap2 betul la...


berat saya berapa... ??? hehhe..malu nak cakap... lichitin ni claim berat boleh turun antara 3-8 kg dalam 10 hari... berjaya kah saya capai yg kelapan tu hahahha.. tamak kan.. nak yg banyak jer.... rasa tak banyak sangat turun sebab takder la rase ringan sangat pun badan ni... nak kata inchi kurang banyak pun tak juga kot.. sebab lengan baju yang sepatutnya boleh muat kalau berat saya area 60kg and below tu still tak leh masuk...


apa2 pun kita tengok rabu ata khamis nanti.. bila saya dah timbang semula...:) tapi produk ni.. walaupun dier kontrol makan kita.. tapi dier tak kontrol tido kita.. saya tak alami masalah susah nak tido malam ke apa... malahan waktu petang pun saya boleh lagi menikmati tido... hehehe

No comments:

Post a Comment