terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Saturday, March 26, 2011

WHAT I BOUGHT TODAY

bukan main ngada2 kan tajuk gini... tapi ini la barang yang saya beli masa saya ke jalan tar dan sogo pagi tadi...
hari ni hubby jadi panel untuk program accessment center kat intan jalan ilmu .... program ni sebagai penilaian kedua bagi tujuan pengambilan pegawai tadbir dan diplomatik yg telah lulus ujian bertulis.. tapi hari ni saya bukan nak citer pasal program ni.. tapi pasal barang2 yang saya beli... bukan tujuan nak menunjuk tapi sebagai kenang2an untuk saya...selain tu boleh jadi peringatan berapa banyak saya dah membeli dan spend dalam bulan ni.. kira ni program baru untuk blog saya la... huhuhu
saya keluar tadi dalam pukul 9.30 am.. sebelum keluar dah siap2 masak nasik n goreng telur kicap versi mudah saya tu.. (ibu mithali hokay.. nak jalan2 anak2 tidak dilufer kan..)
sampai je kl terus menuju dan park di sogo.. (situ je pun tempat saya park kalo g sogo atau jalan tar..) then terus la saya g jalan tar... misi saya nak cari shawl rose... dan survey2 tudung pesen baru di jalan tar...oh .. selain tu saya nak cari denim shawl jugaa...
ni tudung rose yang saya beli tadi.. kaler hitam.. ni yang tepi dier ader kaler pink, biru dan hitam.. ader juga yang line tepi tu kaler hitam dan kelabu ajer... harga nyer RM18 .. yang rose tiga segi pun ader sama juga harganya...

pastu termasuk plak dalam gulatis.. dan terberkenan plak kain ni.. ni jenis kain opel.corak abstrak... tatau la orang pakai lagi opel ni ke tidak.. tapi tak kisah la.. saya beli jer.. harga nyer sekali dengan lining tadi RM100 .. ader juga corak butterfly... lenkali pergi saya nak beli yang buterfly tu la plak.. huhuh..


sebelum ke sogo saya singgah makan kat restoran insaf.. kalo ke jalan tar atau sogo .. jarang saya miss makan di restoran ni.. nasi beriani dier sedap sungguh rasanya... tapi kali ni saya order sekali dengan murtabak.. (tapau..)
kat sogo ingat nak beli baju saya.. tapi takder yang berkenan.. n yang berkenan semua nyer saiz kecik2.. besar betul dah badan saya ni.. sampai kan saiz L terasa kecik jer... huhu...
last2 saya beli studio careblend pressed powder jenama mac... saya punya pressed poder sebelum ni dah hancur dijatuhkan sarah... sebelum ni saya pakai brand mac juga... tapi jenis studiofix.. yang ni beza dengan pressed powder biasa tu katanyer tektur nyer lebih halus... belasah jer la... lagi pun harga nyer sama jer..:) RM90.. saya amek kod medium plus.. konon nak nampak lebih cerah lar...






pastu kat children department saya beli plak sepasang baju somerset bay untuk dina.. maxi skirt tu ader 50% less... after less harganyer RM69.90 dan baju tu RM49.90..


sekian laporan hasil belian saya untuk hari ni..:) sebenar nyer saya nak beli kasut kat bonia tadi.. tapi hubby dah call minta tolong hantar kan persalinan baju sukan yang dier terlupa bawa ke intan.. so sebagai isteri yang mithali saya pun balik amek baju dan drive semula ke intan untuk hantar baju dier...










3 comments:

  1. nak tanya kedai mana yang jual tudung ros segi3 tu ek? kita plan nak carik jugak larrr..tq
    mail me at nsa207@gmail.com

    ReplyDelete
  2. haha...lawak la biler baca penghujung entri
    kihkih
    btw, kain opel tu cantik la sis
    momoy pun baru tahu namanya

    ReplyDelete