terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Tuesday, December 20, 2011

LAMAN CERDIK ANNUAL CONCERT DAY 2011




kejadian berlaku pada 10.11.11.. sehari sebelum penyampaian hadiah sekolah dina.. dulu dina pun saya hantar ke laman cerdik since umur 4 tahun.. n so does fikry... hasilnya.. pada umur 5 tahun anak2 saya dah pandai membaca both english and malay... tapi english tak terre sangat la since saya dan hubby pun cakap melayu jer kat umah...


eh .. sebenar nyer nak cerita pasal konsert jer kan.. melalut plak pasal sekolah ke apa.. nanti pasal laman cerdik ni saya nak buat entry lain ....


salah satu sebab kenapa saya suka hantar anak saya ke laman cerdik ni sebab ada konsert ni la.. hahaha... terukkan mak dierg ni.. nak berlibur jer kerja nyer...


teacher suruh hantar ke pusat kejiranan presint 16 jam 12 tengahari... tapi masa tu saya saya ada lab di MAEPS.. ligat kepala cari idea.. camna lar nak keluar awal ni.. nak hantar fikry.. nak amek dina... nak bli makan tengahari.. last2 kul 1 baru boleh keluar....


nasib baik masa sampai kat pusat kejiranan tu.. kanak2 sedang bersiap2 dan bersolek2 lagi... so masih belum terlambat la fikry...pas hantar fikry saya amek dina plak kat sekolah... then gi cari makan.. x ingat saya kami makan kat mana hari tu....







ni gambar selepas konsert... tengok muka fikry.. ada mendung di situ... heheh.. lepas jer group dier buat persembahan , saya terusnaik ke atas nak ambil dier ... dari luar dah dengar bunyi sorang kanak2 menangis... macam kenal jer suara saper ni... tapi berfikiran positif yang anak saya bukan jenis cengeng sangat... sekali.... masuk je dalam bilik persalinan tengok... SAH!!! fikry yang menangis... puncanya ada kawan yang tendang perut dier.... pujuk sket2 dah ok......stop nangis tapi mendung sket la muka... :)



nampak x rambut dier.. ader kaler gold sket kat rambut.. bukan main teacher nya.. siap buat punk berkaler lagi kat kanak2 ni...




ok gambar atas ni masa mula2 naik pentas... dier nampak malu2... kat umah dier memang takder prektis langsung.. bila suruh tunjukkan depan kitarang dier buat 1,2 step then terus tergelak2 malu... mase ni muka pun punya kanyo (bahasa org kampung saya, kalo bahasa betul nya, kemalu-maluan)




tgk la tu.. goyang sket2 jer... camera pakai phone camera jer.. x sempat charge bateri camera... gambar pun x clear sgt...






teacher ader di depan ... ikut sama menari dengan diarang.. tapi fikry menari bukan tgk teacher kat depan .. tapi tgk kawan kat sebelah.. aparaaa...













masa ni nak abis dah.. dierg berkumpul nak tunduk kepala...masa ni baru la nampak dier kecoh sket panggil kawan datang dekat dier...





okeh... sekian.. maceh....



saya datang agak lambat ari tu.. masa sampai tu nearly 3.30 pm dah.. budak2 pun dah start buat persembahan... saya saje datang lambat sebab x nak bazir masa tgk graduation budak2 umur 6 tahun.. last2 banyak persembahan yang saya terlepas.. so.. x enjoy sangat macam last year punya konsert..



last year satya amek gambar setiap persembahan... duduk pun seat paling depan... :) this year dapat duduk seat yg belakang2... last2 saya berdiri je kkat tepi dewan.. baru clear tgk budak2 buat persembahan.. n masa persembahan fikry saya datang ke depan untuk amek gambar..


















































































No comments:

Post a Comment