terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Tuesday, December 20, 2011

RED VELVET CAKE


Kek ni saya saya order last week dekat mummyzarascottage ... semalam petang saya amek... x sabar2 nak makan.. bila hubby sampai umah jer.. terus kami anak beranak serang....

sebenarnya dah lama saya mengidam nak makan kek baldu merah ni... nak buat sendiri asalnya.. tapi belum berkesempatan... so suatu malam tu saya search kat google kat putrajaya ni ader ke orang amek order baldu merah... tu yang terjumpa blog mummyzarascottage .

untuk permulaan saya amek mini RV... harganya RM45 ajer... mini ni mungkin 500gram jer kot.. sbb kalo yg biasa tu dier letak 1kg for RM80. tapi mini pun.. kenyang jugak kami anak beranak makan sambil tengok citer TENTANG DIA petang semalam...





bahagian yang ada buah starwberry saya dah potong kasik kat anak2... dierg semua request yang ada buah... tapi last2 sarah x makan pun strawberry tu...


ni kali kedua saya makan RV. kali pertama saya beli masa jualan PUSPANITA di pejabat saya bulan lepas... tapi rasa sangat biasa2... kek merah tu macam diletakkan pewarna merah ajer.. dan krim nya plak macam krim kek biasa jer.. x terasa kekejuan nya...


tapi yang saya beli kali kedua ni.. memang puas hati.. memang sedap sangat2... cream cheese yang digunakan pun banyak... so bila makan tu... memang betul2 menikmati la... huh.. rasa nak order lagi sebijik...!!!


lepas ni saya ingat nak try buat la plak... resepi dah ada... cuma kerajinan nak buat sendiri belum ada.... mungkin semasa cuti nanti ker... :)

No comments:

Post a Comment