terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Thursday, January 26, 2012

own made redvelvet cake for hubby's b'day



cerita yang dah berkarat... hehe... kek badul merah ni saya buat sempena b'day hubby pada 1.1.12 yang lalu... tepung saya beli dari Premix flour Classiquebonda .. tepung tu dia dah siap sukat2 campuran semua untuk kita.. tinggal kita tambah bahan sampingan cam butter, telur, yogurt dan bahan lain yang x boleh dipos dan x tahan lama...

dari segi rasa ... sebab saya derhaka pada resepi.. so tektur kek nya kurang lembut sikit... resepi kata secawan butter pada suhu bilik.. tapi sebab saya dah tak menyabar nak mem'baking' maka lepas je beli terus saya potong butter agak2 je 1 cawan.. tapi saya dapat rasa masa curah dalam loyang kek agak pekat.. tapi ingat kan biasa utk kes redvelvet... sekali.. hambik ko... ader satu paket lagi tu... saya nak buat untuk kek b'day dina pulak..





ni gambar kek dalam oven masa baru masuk oven... :)


1 comment:

  1. Salam... Sorry off topic, nk tanya, jumperoo available lagi tak?

    ReplyDelete