terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Wednesday, August 1, 2012

LAMAN CERDIK SPORT DAY 2012 - Part 1



Rasanya setiap tahun saya buat entry pasal Laman Cerdik.. Dari kisah Anual Concert nya sampai la kisah annual dinner nyer.. heheh..acah jer...  mana ader annual dinner... budak2 nak dinner apa kan... mak dengan pak budak la dinner





oklah straight to the point sbb sekejab lagi saya nak keluar... so ader masa sket boleh update blog... kisahnya dah sebulan pun ... tapi just nak share untuk parents yang sedang tercari2 kindergarden di sekitar putrajaya.. so ni antara aktiviti yang kindy tu buat...

sukan ni berlangsung pada 29 Jun 2012.. yang kelakarnya awal bulan 6 saya ke Kota Kinabalu, Sabah. Balik dari Sabah pada 13 Jun 2012 (rabu)  Fikry bagitau yang Laman Cerdik nak buat sport day.. macam biasa dier citer dier dah start main game itu ini di sekolah... then dier bagi message book untuk saya tengok bila dan tempat di mana... actually di dah bagitau tempat kat Pusat Kejiran Presint 16, tapi saya tengok juga la message book tu utk confirmkan time dan betul ke presint 16... so time dan tempat yang dier bagitau tu betul la...


makanya hari jumaat 15 Jun 2012 saya pun dengan sukacita hantar la dier ke dewan ... siap ambil cuti tu semata2 nak tengok fikry dan terutamanya sarah la bersukan.. ni first time sarah sukan..(sarah 4 tahun, dan baru tahun ni masuk sekolah).. dah la tu cuti boss pulak tak bagi... hahha.. tapi degil.. boss kata .. i nak u datang ari ni.. ader urgent kat opis...  saya pun dengan demand nyer.. ok saya datang tapi petang sket... pastu ntah aper dier membebel lantak la.. yang penting saya nak tengok anak bersukan... kan...


dalam message book kata datang before 1 petang.. so lepas ambil dina.. bagi dierg makan banyak2.. ye la kan.. nak lari bersukan kena la makan banyak2...sekali masa nak pergi sarah tak nak masuk kereta.. dier kata dier takut .. tak nak bersuka.. pulak dahhh... sebab dah lambat nak kejarpukul 1 tu.. saya pun tinggalkan dier dengan dina... dan terus memecut ke petronas... aikkk kata Pusat Kejiranan ... apsal plak g petrol station kan... sebenarnya g petronas tu nak beli air 100 plus... ye la kan.. kata nak bersukan... so nak bagi anak kuat lari dan bertenaga seperti ultraman dan ksatria baja hitam kena la minum 100 plus....




sampai kat Pusat Kejiranan.. saya agak hairan sebenarnya.. kata ader sukan... apsal tak sesak macam biasa... senang pulak tu cari parking... saya dah ader pengalaman almost 4 tahun dengan event2 Laman cerdik ni.. so saya tahu la tahap sesak dier cam mana kan... sebab masa event besar cam ni semua laman cerdik di presint 11, presint 9, kota warisan akan bergabung... ahh tak kisah la kan...


so pun ajak fikry keluar dan terus ke dewan... beberapa mata memandang pelik ke arah kami... tak kisah la.. mungkin saya pakai baju cantik sket kot hari tu... hahaha perasan betul...


bila bukak pintu dewan .. saya tengok budak primary n secondary school tengah main badminton... aikkk...kata suka.. apsal tak nampak sorang pun kanak2 pakai baju sukan laman cerdik... tengok kat luar dewan pun tak nampak juga... ini tak boleh jadi... so ajak fikry masuk kereta... dan call teacher dier...


" hello teacher... sport day buat kat presint 16 kan..?"

" haah... "

"kat pusat kejiranan kan..?"

"ye betul la tu puan.."

"tapi kenapa saya dah ader kat pusat kejiranan ni tapi tak nampak macam ader sukan laman cerdik pun kat dalam dewan..."


" larrr puan.. sukan tu 29 Jun nanti.. bukan hari ni.."


adoiii...!!! apa lagi balik la...


fikry kata... "patut la sarah tak nak datang kan mama... rupanyer dier dah tahu sukan xder ari ni... "

pas tu dier kata lagi... "pandai kan sarah tu kan mama.. dier dah tahu sukan takder ari ni... patut la dier xnak datang.."



LESSON LEARNT:

" lain kali kalau anak bagi apa2 maklumat/surat/message book baca semua sekali... jangan baca separuh2... kalau tak macam ni la jadik nya....




No comments:

Post a Comment