terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Wednesday, October 31, 2012

ACAI BERRY BAHAYA






 
 
 
 
AMARAN ini dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan.. saya amek info ni dari FB.. ader sorang kawan yang share kat FB...
 
 
 
saya pernah la juga terbeli dan termakan acaiberry ni..awal tahun ni .. sebabnya terpesona tengok testimonials yang berjaya turun banyak kilogram dalam masa sebulan.. huhu... jenama yang saya guna ACAI BERRY ABC... beli dari FB... masa tu katanya dalam proses dapatkan kelulusan KKM...
 
 
memang menakjubkan la...habis sebotol.. berjaya la kurangkan lebih kurang 6 kilogram... padahal sebelum ni makan herbalife pun berbulan2 nak turun sekilo pun susah...
 
 
 
 
 
simptom masa makan.. mula2 ader la rasa berdebar sket2 awal pagi.. then pening2 sket.. tapi masa minggu pertama jer rasa nyer.. sebab lepas tu dah rasa cam biasa...
 
 
disebabkan yakin dengan kesan... saya order lagi sebotol.. dengan seller yang sama... tapi kesannya dah tak sama dengan botol pertama yang saya makan tu...sebab yg botol pertama tu memang betul2 rasa tak lapar tau.. and kalo makan jugak akan rasa nak muntah... tapi botol kedua ni ... cam takder kesan pulak..packaging pun lain sket.... boleh mmelantak  makan cam biasa... huhu... ader la org lain juga yang komplen kat seller tu tapi dier kata nak suit kan dengan syarat2 KKM so ader certain bahan dalam tu dikurangkan dari segi percentage kandungan nya...disebabkan kesan yang kurang memuaskan ni.. saya pun stop la...makan dalam seminggu je kot... hahaha.. oh lupa... harga RM100 sebotol.
 
 
dipendekkan cerita.. jumpa seller lain plak yang jual.. packaging kaler lain sket.. but stil jenama ABC.. beli gak lagi.. kot la kesan sama cam botol pertama tu kan.. hahah.. desperate giler nak kurus cepat... masa tu tak terfikir plak pasal bahaya ke apa sebab takder simptom2 yang meragukan masa saya consume soft gel ni... botol ketiga ni harganya lebih murah RM70 kalo tak silap... tapi kesan sama jer dengan botol kedua... so saya stop juga makan botol ketiga .. pun sama makan dalam seminggu jer...
 
 
lepas saya stop, saya dengar dan baca banyak laporan dan info pasal acaiberry ni... terutama dari segi kesan negatif dier... syukur saya stop cepat dan tak der apa2 yg bahaya terjadi pada saya.. kalo tak sian anak2 ku yang berderet2 tu.. huhu...
 
 
botol2 dan isi kandungan yang tak abis makan tu stil ader dalam kabinet dapur saya.. sajer simpan buat kenangan .... huhu...
 
 
 
lepas pada tu saya pakai Premium Beautiful jer.. turun jugak.. walau tak banyak dan drastik cam acaiberry... tapi jeans2 lama yang 5 tahun lepas tu.. dah boleh la sarung... bangga la jugak... heheh
 
 
 

No comments:

Post a Comment