terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Monday, October 1, 2012

AKTIVITI 30 SEPTEMBER 2012

 
Semalam hari minggu (semua pun tau kan...) pagi kemas rumah.. tengahari masak2 (kurma ayam, goreng berlada ikan bawal dan sayur kicap bendi+terung)..
 
Masak sebab hubby dan outstation.. (sehari jer pun) .. tapi konon mithali la kan.. nak bagi hubby rasa air tangan isteri before bepergian... auuwww..
 
pas hubby pergi ..kemas sket2 kat dapur... then i paksa kanak2 4 orang ni tido.. coz kalau dierang ni tak tido camner i nak tido... dierg ni tido jer yang boleh senyap nyer.. kalau tak .. pot pet pot pet pot pet..
 
 
asalnyer nak bawak dierg pergi bandar kinrara .. sebab butik najjah dah call suruh amek dress2 yang alter hari tu dah siap... so dah berangan la nak menambah koleksi dress najjah lagi kan... huhu..
 
sekali bila bangun tido dah pukul 645pm.. so tukar plan la.. suruh dierg mandi2... then siap2 g Alamanda jer la...
 
lauk tengahari tadi ader belen lagi.. tapi kesian plak dierang weeked ni tak der jalan ke mana... so bawak pergi makan kat Alamanda jer la ... (sebenarnya kesian kat mak nyer.. minggu ni tak tengok shopping complex lagi... huhu.. ditambah pulak mak nyer pun teringin nak makan burger..anak tak mintak aper pun ..hihi..:)
 
 
 
 
sampai Alamanda dah pukul 8.15pm.. orang pun ramai semalam.. parking kat tingkat 5 pun dah nak penuh... masuk dalam alamanda lagi la penuh juga.. so plan asal nak bawak kanak2 makan McD terpaksa tukar makan Burger King jer.. sbb biasa kat Burger King tak ramai... tapi i was wrong.. semalam kat Burger King pun ramai.. tapi nasib baik masa we all sampai ader 1 meja baru dikosongkan...
 

 
 
ambil 4 ketul burger dan 4 softdrink yang di tambah dengan satu scoop aiskrim.. hancus diet i semalam.. huhu.. and tambah mozarella cheese ...
 
 
tengok la sarah tu.. abih hati dapat makan burger.. padahal bukan habis pun.. banyak bercakap dari makan....yang berbaloi bawak makan dina dan fikry ajer...
 

 
 
kentang goreng yang 4 set tu tak abis pun... rugi jer.. n semalam malas nak mintak plastik tapau balik umah...
 
 

 
 
hahah.. hadif moncong... bagi semula ke saya mozarella cheese tu.... semalam dier banyak makan kentang dan minum air jer... kentang tu celup dalam aiskrim baru la dier nak makan...
 
 
before balik umah g beli pampers hadif... nasib baik ader stok mami poko kuning tu...  then fikry nak beli minyak rambut...
 
 
sebenarnya saya nak tengok blouse kat butik BELLE tapi dengan adanya kanak2 ni rasanyer tak boleh membeli pun.. so hold dulu niat tu sehingga ke hari ni (hari ni saya g beli tau.. hihi)
 
 
 

2 comments: