terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Thursday, October 4, 2012

WHY PREMIUM BEAUTIFUL IS SO EXPENSIVE



Ramai yang teragak2 nak beli Premium Beautiful Corset (PB) ni... sebab utamanya   PB terlalu mahal untuk satu korset. Memang diakui PB agak mahal bagi yang berpendapatan sederhana, apatah lagi yang berpendapatan rendah. Tapi bagi yang tahu dan yakin dengan kelebihan  PB yang berpendapatan sederhana ker.. yang berpendapatan rendah ker... mereka tak kisah nak MELABUR SEKALI SEUMUR HIDUP.. yang penting manfaat PB tu mereka dapat.... apatah lagi yang banyak duit kan.. boleh beli berset2 PB...:)

Tapi kalau nak dibuat perbandingan dengan kaedah-kaedah kurus lain yang ada di pasaran, memang takkan boleh challenge kesan pemakaian dan harga pada set PB ni dan yang lagi penting, sebenarnya PB bukanlah hanya agen pengurus...malah lebih penting ialah PB merupakan agen kesihatan badan. Percayalah! Ingat, konsep PB adalah 70% kesihatan dan 30% kecantikan.
 
 
 
PERBANDINGAN PB DENGAN PRODUK PENGURUSAN BADAN
 
1. Sekarang ni macam2 produk yang ada kat pasaran untuk kurus kan badan ni.. yang buatan tempatan.. yang diimport.. semua nya menjanjikan kesan dalam masa yang singkat... macam2 bentuk ader.. ader bentuk kapsul, ader bentuk cecair .. ader bentuk powder... ada brand J, ader brand H ader brand A, ader brand ABC ... ader berasaskan ramuan herba.. ader berasas ramuan perubatan moden (bahan kimia)...ader yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan.. ader yang belum dan sedang mendaftar pun dah berani jual kat market... ada yang selamat .. ader yang tak selamat.. ada yang berkesan dan berjaya dan ada juga yang tidak... 
 
Daripada segi harga pula, satu kotak bukan murah-murah yer. Ada cecah RM150-RM300 sekotak/botol/set... dan trend pemasaran sekarang kebanyakan nya kena beli 2 kotak/botol/set untuk sebulan.. Bayangkan kalau kena beli 2 kotak/botol/set  sebulan selama 3-6 bulan, tak ke mencecah harga ribuan jugak? Total cost RM1,800-RM3,600 (untuk 6 bulan)....  harga PB pun macam tu... tapi bukan untuk pakai 3-6 bulan jer.. boleh pakai sampai tua tau... sebab PB ader lifetime warranty...

PERBANDINGAN PB DENGAN SLIMMING CENTER
 
2. Kaedah Slimming Centre ni memang diakui berkesan tapi dengan syarat kene tanggung sakit perit proses rawatan .. kene sapu2 dgn krim seluruh badan... melekit2 dan sejuk... proses vacum (sedut) kononnya lemak2 untuk kurang kan lemak... dan kena ikut diet yang giler-giler juga tau...   Nasi..makanan/minuman bergula segala ni...a very BIG NO..NO..NO yer! Harga??? Harga permulaan memang murah, first trial RM49 pun boleh dapat... tapi cuba pergi buat treatment first trial tu.. belum buat treatment pun uolls dah kena pujuk bagai nak rak oleh amoi2 consultant tu...bila dah enroll program .. yg paling murah RM499 .. pastu masuk dalam treatment room kang kena promote pulak dengan product... untuk mandi la untuk sapu before tidur la... jangan ingat bila kita dah enroll satu program tu dierang dah puas hati... lepas je 2,3 treatment dierang akan pujuk amek pakej lain pulak.. untuk pejalkan otot la.. untuk tambah kolagen kat kulit la.. untuk shapingla, sedut lemakla sampai in the end total segalanya lebih mahal dari harga PB. Tak percaya? Cubala drop by kat mana-mana slimming centre.Total cost RM4K-RM10K

PERBANDINGAN DENGAN SENAMAN
 
3. Kaedah paling murah ialah senaman... tapi jangan kata senaman tak pakai duit.. kalau yang invest beli alat2 senaman macam threadmill ke .. atau bayar yuran bulan untuk masuk gym.. untuk ikut kelas aerobik?? Tapi berapa ramai wanita yang berkerjaya dan ada family dan anak-anak kat rumah yang bersenam 2 kali dalam seminggu? Boleh dikatakan lah kat sini, most of us perempuan yang berkerjaya ni hanya bersenam dengan buat kerja rumah dan jaga anak jer. Itu pun dah cukup penat...sedangkan dengan PB,  just sarung waktu opis hour sahaja... maklumat ni saya dapat dari google..:)
 
 
bersenam 30 minit = membakar +- 500 kalori
pakai PB 1 jam = membakar 900 kalori
 
ok cuba kira kalo 8 jam.. berapa kalori terbakar?? 7200 la kan... (900x8)
 
dan kalo kita nak turun kan 1-10 kilogram... kita kena bakar 8,000 - 80,000...
 
so.. dari situ dah boleh pilihkan nak pakai cara mana..?
 
 
PERBANDINGAN DENGAN KAEDAH LIPOLISIS

 
4. lipolisis ni banyak klinik2 kecantikan yang buat.. first time saya google dier kata laser lipolisis... so saya ingat guna cahaya laser secara luaran jer la untuk buang lemak.... rupanya bila tengaok kat youtube... tempat yang nak di lipolisis tu ditebuk dulu.. dan baru la sebatang besi yg ader cahaya laser di jolok2 di bawah lapisan kulit.. ngilu tau bila tengok...
 
nak tengok..? view sini : laser lipolisis
 
 
 
 
 
 
 
lepas tengok.. ader berani nak try...?? harga buat treatment pulak.. antara RM2500-3500  mengikut tempat nak buang lemak tu lah...contohnya kalo lengan RM2500, perut RM3500, paha? pinggul, dagu? ni bukan whole body..  tahun lepas pakej untuk buat whole body mencecah RM12,000...
 
 
ada banyak lagi kaedah klinikal ni.. pembedahan la.. injection la..tapi risikonya?? sanggup ke kita tanggung sakit tu semua semata nak dapat kan bentuk badan yang kita idam kan..?? tepuk dada tanyer selera sendiri la kan...
 
 
Jadi.. pilih PB ke pilih yang lain..? hehehe...
 
 
Jangan segan silu nak tanyer.. nak fitting.. tanyer size.. tanyer harga... just contact saya...
 
yuzi musa
sms/whatsapp : 0133858987
 
 

 

No comments:

Post a Comment