terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Friday, December 7, 2012

TRIP KE LEGOLAND - HOTEL THISTLE, JOHOR BHARU (PART 1)

 
 
 


 





actually sejak legoland mula buka.. dina dah hint kat kitarang yang dier nak gi legoland... tapi we all buat derk jer sebab tak nak la bagi harapan... sebab we all sendiri pun tak tahu bila we all boleh cuti lama sket.. dan bawak dierang jalan-jalan...
 
 
akhirnya impian tu terlaksana juga... kitarang pergi dua family.. my family and macam biasa family uncle encik suami... dierang la yang jadi perancang utama... set kan date bila2.... then we all just tengok masa we all sama ada ok ker tak...
 
 
 
last2 ... date 22-24 November 2012 pun terpilih... tu pun nyaris jugak nak cancel our plan nal holiday ni sebab hubby baru sedar date tu clash dengan persidangan dewan (ala2 parlimen malaysia tapi ni state punya)... saya pulak.. nyaris juga la nak kensel sebab bajet meeting dengan KP la.. asek postpone jer.. dari asal lepas raya haji... sepatutnya boleh siap sebelum saya bercuti ... tapi.. postpone ntah kali ke berapa.. tup-tup dierang nak buat after dah plan nak cuti plak... huhu... sorry boss.. i dah boook segala mak nenek.. tak kan nak kensel...(alasan.. sebenarnya hotel still boleh kensel... tapi tiket kalo kensel hangus rentung la dalam RM400 lebih... huhu...
 
 
 
disebabkan saya sangat la sibuk dalam 2,3 bulan kebelakangan ni.. makanya kain baju pun tak sempat nak packing lagi... pagi nak pergi tu la sibuk2 nak kemas rumah... nak packing baju... nak setel keje opis... nak sms ngan boss... nak itu, nak ini... family uncle g dulu.. kitarang g dalam pukul 1... what can i say..? fuhhhh ... sangat penat hokey... masuk kereta baru la boleh berehat....
 
 
 
mula-mula singgah petrol station dekat umah.. hubby isi petrol, saya masuk Kedai Mesra beli makanan sebab we all belum sempat lunch pun lagi... beli roti, beli jajan, beli air... then... vroooommmmmm... memecut la hubby ke arah selatan....
 
 
 
sampai kat R&R mana ntah... dah lupa... sebab dah lama sangat baru nak masuk blog... hahaha... budak2 yang tido kekenyangan pun bangun.. masa ni hubby pergi surau sebab nak solat zohor... and i??





bercamwhoring ler... (perasan cun...hahaha)...ok.. gambo ni saya edit sket.. kalo tak nampak penuh parut jerawat kat muka... tatau la apsal .. tapi saya notis sejak saya sibuk... mungkin sebab stress keje rumah and keje opis yang tak berkesudahan... (sampai mode bisness kena off sekejab)... so masa ni gambar anak2 dalam kereta tak der sebab semua tengah tido...
 
 
 
lepas hubby siap solat... budak2 pun dah jaga.. sibuk tanyer.. kita dah sampai JB ker... huhu.. masa ni hanya dina jer yang tau we all nak ke legoland.. yang 3 orang lagi tu tak tau menahu pun.. even ader cousin dierg yang join sekali pun we all tak kasi tau ... huhu... kejam kan... :)
 
 
 
alamak.. dah pukul 7... cerita pasal hotel pun tak masuk lagi... aci tak kalo saya letak part 1 dulu utk update kali ni... huhu.... sebab tiba2 mak i kat rumah call bagitau ader sedara pulak datang.... so.. kena balik... lagipun malam kang dina ader kelas piano pulak kat alamanda... so... till we meet again in next entry yaa...
 
 
dadadadada.....


No comments:

Post a Comment