terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Wednesday, January 9, 2013

JOM SHOPPING KASUT KANAK-KANAK



Ini adalah entry tertunda... yang berbulan2... godek2 album kat pc ni.. nampak gambar kasut anak yang masih belum masuk entry blog... huhu.. nak jugak cerita...kannn...
 

IMG_0252


kasut Dinaa... ader less 50% ni rasa nyer...
 
 
 
 
IMG_0473
 
 
ni kasut Fikry .... tak der sale .. tapi kalau beli kat Pulau Langkawi murah dalam 10% hingga 20% kot... :) Saya pernah beli clarks masa holiday di Pulau Langkawi beberapa tahun dulu... memang murah sket la..*** Blog reader dari Langkawi Island ada tak...? sila angkat tangan..tolong betul kan kalau saya silap part murah tu yerk.. tq.
 
 
 
IMG_0472
 
 
 
yang pink ni semestinya Sarah la yang punya... Sarah ni memang... kalau boleh semua dier nak pink... sampai pilih biskut kat pasaraya pun.. asal paket nyer kaler pink semua dier angkut masuk troley...
 
 
IMG_0474
 
 
 
last but not least... utk si kenit saya yang bernama Hadif... actually.. ni bukan la kasut baru beli..kasut turun temurun dari Fikry... tapi masih macam baru la.. sebab Fikry sempat pakai kejab jer dulu... konon nak simpan raya.. sekali bila tiba time raya ... dah muat-muat jer... so tak boleh simpan lama...
 
 
 
*** walaupun kita bekerja.... walaupun tiap2 hujung bulan kita dapat gaji... kadang kala kita perlu kan sumber kewangan lain untuk berbelanja... ada kala nak la juga bagi anak2 pakai kasut yang lawa dan berkualiti sket kan... dan kalau nak cari yang lawa dan berkualiti... harga pun seiring la juga... mana nak dapat extra income tu??cara paling senang adalah berniaga... jangan lupa Islam sendiri memang menggalakkan umatnya berniaga... kenapa??? sebabnya 9/10 dari punca rezeki adalah berniaga... manakala yang selebihnya adalah dari sumber2 lain... tengok saja keliling kita?? orang yang berjaya dan kaya raya.. kebanyakan nya adalah peniaga... jadi kenapa kita masih kejar yang 1/10 tu...
 
 
kalo nak meniaga... misti kata nak kena ada modal kan... dengan biznes premium beautiful... tak perlu modal yang besar... perniagaan ini sangat fleksible.. dari modal serendah RM50 atau RM2,000 atau RM10,000 atau RM20,000 anda semua masih boleh berjaya... anda yang tentukan berapa bonus yang anda nak dapat setiap awal bulan... dan dengan modal tu la anda melabur untuk seumur hidup mengembangkan bonus anda...
 
sebab apa saya kata perniagaan ini fleksibel.. sebab kita bagi peluang kepada anda untuk menceburi dengan modal yang rendah... maknanya.. kita bagi peluang kepada yang kurang berkemampuan dari segi modal untuk sama2 menyertai kita  di Green Leader Academy Malaysia (GLAM)...maknanya.. orang yang tak berpendapatan tetap seperti suri rumah dan pelajar, yang berpendapatan rendah hingga la yang berpendapatan tinggi... mendapat peluang yang sama untuk berjaya seperti mentor dan leader kita Hanis Haizi yang asalnya hanya la seorang suri rumah tangga.
 
 
So apa lagi.. sempena tahun baru ni...jom kita tanamkan azam untuk sama2 membantu membangunkan ekonomi keluarga... mula kan langkah pertama .. biar lah kita bertatih2 sedikit demi sedikit... daripada sampai hujung tahun... masih menunggu gaji setiap ujung bulan... bayar hutang sana sini.. yang tinggal baki nyer...? Sedangkan kawan kita yang telah memulakan langkah pertamanya... setiap bulan dapat dua kali gaji... awal bulan (bonus premium beautiful) dan akhir bulan (gaji company uolss sendiri bayar la..heheh)
 
 
"TOGETHER EVERYONE WE ACHIEVE MORE"
 
 
 
untuk pertanyaan BISNES/ORDER premium beautiful, lacto-lite, herba maharani, biozone :
u can call/sms/whatsapp :yuzimusa (013-385-8987)
tq

2 comments:

  1. Sy ada whatsapp td tp xde reply. Yg nak kasik nampak atap tu kan ada yg standard satelite kt bwh tu. tekan je satelite. Sy rasa org tu dia tak on wifi. Knp last dpt detect tu tak pg tempat tu terus? Ada bg msg x kt iphone tu? Email sy kt love_kazaa@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. cha.. tq sudi reply.. skrg saya pakai tepon cikai.. takder 3g.. so no whatsapp... hehenanti saya emel awak semula...

    ReplyDelete