terima kasih kerana meninggalkan link anda di blog ini..:)

myNUFFNANG

myNUFFNANG

Friday, February 8, 2013

MAKAN-MAKAN RASAMAS ALAMANDA






2 Februari 2013 ader jemputan kenduri kawen anak jiran di Dewan Sri Seroja Presint Diplomatik. Pagi tu saya pun berkemas2 rumah dengan harapan tengahari boleh makan lauk orang kawen.. dah lama sangat rasanyer tak pergi kenduri kawen...
dah siap2 kemas, penat la pulak.. so tidor dulu la.. since awal lagi.. belum pukul 12 pun lagi... lepas tido jaga tido dan jaga semula.. sekali tengok jam dah 1 lebih.. tanyer hubby nak g kenduri kawen tak ni.. sebab tengok dier sibuk baca newspaper tak sudah2 lagi dari saya belum tido sampai la saya dah bangun ni...  dier kata ok.. siap la... saya pun bingkas bangun.. mandi, cari baju2 (baju2 coz baju saya, baju anak 4 orang dan baju hubby).. gosok2 baju.. tukar pamper hadif... jadi tarzan sambilan sementara nak suruh budak2 tukar baju sebab slow sangat... last2 siap semua 2.45 petang... hubby cakap.. kalo dah dekat pukul 3 ni malas la g, buat malu jer.. orang pun dah tak der...
malas nak banyak cakap... "ok kanak2, sekarang tukar semua baju kurung (dina and sarah)... so tukar2 baju .. kerah diarang masuk keter...nak masuk pun kene berperang dulu... adoii la budak2 ni...








peace yow...



uda dan dara.... ayie dan sarah






them again...






tau kan kat mana sarah ni.... mana lagi nak terjah kitarang ni.. Alamanda la... dah pukul 3 perut pun dah berkeroncong....








pusing2 kat RASA FoodCourt, tengok PIZZA HUT, tengok The Chicken Rice Shop...KFC and McD lagi la pulak full kan.. tak pernah ku tgk masa yang tak full nyer... semua nya full house... erm... yg kurang umat manusia masa tu hanya la RasaMas ni... hubby cam biasa la ..tanyer ok tak nak makan sini.. saya ni asal makanan jer.. semua ok rasanyer... tolak batu ngan kayu jer.. so we all masuk RasaMas, ambil meja paling tepi sekali.. al maklum la.. kanak2 ramai... dah la tak reti dok diam semua nyer...
masa amek gambar ni tanyer ayie, mana comel, budak dalam gambar kat atas ni ke sarah comel? tau dier jawab apa?? misti la budak dalam gambar tu... huhu.. ampeh la betul abang si sarah ni.. tak nak bagi muka langsung kat adik sendiri...







dina and sarah






dina and sarah again - ada member kata muka dina dah macam anak dara... hehe.. yer lar kot.. dah 9 tahun....





tak perasan masa bila hadif tido, masa suruh waitress ambil baby hihg chair tu tak perasan lagi.. masa nak turun kan dier baru perasan dier tengah tido... sian dier tido dalam zapp yg tak boleh recline ni.. sebab tu saya berangan2 nak beli satu lagi zapp yang jenis boleh recline tu.. tapi yg jenis tu ader 4 wheels... ala2 4 wheel drive dah stroller budak2 zaman sekarang yer... huhu...







fresh orange, mango and guava juice... and ayie yang handsome as wel..hensem ke anak mama? gigi pun tak berapa nak ader... hahaha








okay.. our orderan dah sampai... kitarang amek sekor ayam percik (x abis pun.. so tapau  bawak balik), sayur campur, starter set 4 orang makan... (sarah share2 jer makan nasik ngan dina), wedges , sup fishball and karipap... semua sekali dalam RM80 kot... tak ingat dah.. tapi lebih kurang je la harga The Chicken Rice Shop








banyak sangat makanan, sampai karipap pun tak terabis nak makan.. tapau jugak la... dah tengah2 makan baru ingat nak snap gambar,.... so yang tinggal dalam gambar adalah tulang2 ayam jer... huhu.. tu yang tulang beluang berlongkeh2 dalam pinggang tu ai punyer la tu... hhuhu...
pas makan g carrefour plak.. jalan2 survey2 harga aircond sebab dina request nak pasang aircond dalam bilik dier (request sebagai birthday present - canggih tau dierang ni punyer permintaan untuk birthday present.. patut bagi hadiah kat mama la kan setiap kali anak lahir.. sebab mengenang jasa penat lelah dan susah payah mama mengandung dan beranak...
dah penat2 jalan dalam alamanda tu... we all pun chow la... balik umah sambung tido lagi... :) itu la pun kerja saya bila hari tak kerja...








5 comments:

  1. rasamas sesekali okla makan kan selalu tak berapa sedap sgt tapi bolehla :)

    baju tu beli dh siap hee. kain tu kain kebaya nyonya sebenarnya tapi saje matchkan dgn top tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah cha..biasanya tpt ni bkn pilihan, tp mknan ok gakla.. Hehe biasa la org yg tolak batu ngan kayu jer ni mmg semua rasa sedap jer..

      Delete
    2. Haah cha..biasanya tpt ni bkn pilihan, tp mknan ok gakla.. Hehe biasa la org yg tolak batu ngan kayu jer ni mmg semua rasa sedap jer..

      Delete
  2. Macam tu la kalau ada anak kan... bukan saje anak 4...anak 2 ni punnn... nak bersiap ke mana pun kena awal sejam dua... kalau tak jadi cam tu la hihi.... btw muka sarah macam nak iras dgn girl dlm gambar tu.... anak2 yuzi semua cantik manis & hensem ;-)

    ReplyDelete